August 2017

7 Posts Back Home
Showing all posts made in the month of August 2017.

Ditar / 25 Korrik

Kur vdiq M. e gjithë bota mu kthye përmbys. Erdhi ashtu papritur prandaj dhe une isha aq larg vdekjes. Në fakt vdekja gjithnjë vjen papritur prandaj njeriu është gjithnjë larg. Koha kalonte dhe unë më shumë mësoja të përballem me vdekjen se sa që vajtoja njeriun e zemrës. Ndonjëherë ndihesha…

Trishtimi i Floberit

Gustave Flaubert i shkruan të dashurës Luizë. Kruase, e Mërkurë 14 Janar 1852 Një trishtim shumë përçudnues dhe një mërzitje shumë e madhe më kanë mbërthyer. Kjo dreq Bovari po më gërryen nga brenda e po ma plas shpirtin. Të dielën e shkuar Bujeja më bëri vërejtje për njërin nga…

Alienët – Charles Bukowski

Në daçi mos e besoni Por ka njerëz që e shkojnë tërë jetën Më shumë pak kokëçarje E më shumë pak ankth. Ata vishen mirë, ushqehen mirë, Flen rehat. I kanë çastet e tyre të pikëllimit Por, marr në përgjithësi, Janë të pashqetësuar Dhe shend e verë. Edhe kur vdesin,…

PA TY – Hermann Hesse

Jastëku më vështron ngultas gjatë natës Unë i braktisur si një gur varri; Se kisha menduar kurrë se sa e hidhur qenka Të jesh i vetmuar, Dhe të mos dremis në flokët e tu I vetëm qëndroj n’këtë shtëpi që nuk bëzan Llamba e varur lart errësohet I shtrij duart…

Historia vazhdon?

Recension mbi librin e Francis Fukuyamas “Fundi i historisë dhe njeriu i fundit” Shkruan: Dr. Sabri Kiçmari 1. Historia vazhdon? Në verën e vitit 1989 politologu amerikan Francis Fukuyama në revistën prestigjioze amerikane “The National Interest” botoi esenë e tij të njohur „Fundi i historisë?“ Siç mund ta vërejë lexuesi…

Homo Faber

Homo Faber Urrej përmallimet e muzgëta të një dite pune shkulmë të një butaforie burgosëse ngutitë e vonimet e përbashkëta të shpirtërave të sapoçliruar kapur nga rrjeta zhgënjimesh, ndrojtjesh e e melankolishë frikamane të hershmit e hareshëm, të mekurit jetëpakët Dhe oh ajo përbashkësi mashtruese e pështirosëse ajo afri e…

Navigate