June 2018

7 Posts Back Home
Showing all posts made in the month of June 2018.

Roberto Bolaño: Kudo ndihem i huaj

Intervistë me shkrimtarin dhe poetin e njohur, Roberto Bolanjo  Roberto Bolanjo jeton nja dyqind metra nga deti, në Blanes, një qytezë me tridhjetë mijë banorë, gjysmë ore larg Barcelonës. Jeton në një shtëpi me të shoqen dhe dy fëmijët që tani po flenë. Kërkon qetësi në zhurmë, preferon burgun e…

Ditar 26/06

Askush nuk mund ta kuptoj, pa e provuar në lëkurën e tij, se çka do të thotë të jesh i mohuar nga personi që e ke dashur me gjithë zemër. Është ndjenja më e rëndë që mund t’i ndodhë njeriut. Dhe a e dini pse? Nuk ka të bëjë edhe…

Fatos Arapi dhe Cesare Pavese  (Aspekte komparative) 

Fatos Arapi dhe Cesare Pavese  (Aspekte komparative)  Fatos Arapi është njëri nga lirikët më të shquar të letërsisë shqipe, i cili bashkë me Dritëro Agollin dhe Ismail Kadarenë përbënin trekëndëshin kryesor gjatë periudhës së realizmit socialist në Shqipëri. Përderisa Kadare fillon me poezi, por vazhdon me prozën, gjini me të…

I WONDER

I wonder, how the wind caresses her hair, I wonder. I wonder, how the rays of sun shine on her pretty face, I wonder. I wonder, how the little things still amaze her, I wonder.   I wonder, how the summer nights fill her with joy, I wonder.   I…

Një Qershor tjetër i mallkuar i Ajnës

Akrepat e orës kishin kaluar 12-shin. Por Ajnës nuk i hynte në punë nëse orët mësimore kishin filluar. Bashkëmoshatarët e saj, tashmë po bënin gara, se kush do të renditej i pari në rreshtin që e kishin kapluar brohorimat e lezetshme. Njëri i shkelte këmbën tjetrit, e plot të tjerë…

Letër, për një vajzë nga Moska (II)

Më e dashura ime A, Njeriu e kupton vlerën e tjetrit vetëm pasi ta ketë humbur. Ky është mësimi që se mësova kurrë. Sa ishim bashkë nuk e kuptova se kisha rënë në dashuri me ty kokë e këmbë. Nuk kishte asnjë kufij mes nesh. Mund ta kesh vënë…

Navigate