July 2018

5 Posts Back Home
Showing all posts made in the month of July 2018.

Ditar/ 29 Korrik

Njeriu kurrë nuk është i lumtur. As atëherë kur bëhet se është. Ka një trishtim në shpirtin e njeriut, një trishtim që mbase i vije nga të ekzistuarit. Vet ekzistenca, të qenit në një botë të pakuptimtë, është një trishtim, një ankth pa dalje. Nuk i besoj njeriut kur thotë…

Tejkalimi i krizave

Tentimi i domosdoshëm i njeriut për tejkalimin e krizave (Recension për këngën e Sam Cooke “A change is gonna come”, 1964) Roli i muzikës në ndërtimin psiko – social të njeriut është i patjetërsueshëm. Si mekanizëm me një shumësi ndikimesh muzika ndërtohet mbi dy konotacione kontradiktore: 1. Është pushtuese; 2.…

Ditar/15 Qershor

Nëse do më duhej të zgjedhja një gabim që rëndom ndodh në rini, nga mungesa e përvojës me veten, atëherë do të ishte një lloj padurimi për ti dhënë përgjigjen përfundimtare jetës, për tu kapur dikund. Një nevojë e brendshme për tu afirmuar në Botë dhe në sy të të…

Slavoj Zizek: Ne nuk duam të jemi të lumtur

Historia klasike që më pëlqen, ai skenari tradicional shovinist mashkullor: Unë jam i martuar me një grua, marrëdhëniet me të janë të ftohta, dhe unë kam një dashnore, dhe gjatë gjithë kohës unë ëndërroj: “Oh, Zot, nëse gruaja ime do të zhdukej, kjo do të hapte mundësinë e një jete…

Navigate