June 2019

6 Posts Back Home
Showing all posts made in the month of June 2019.

E lumtur në sytë e vdekjes

“How much suffering does it take for somebody to need to play the clown… It is not doubt, but certainty that drives people mad… But you need to be deep, an abyss, a philosopher to feel this way… We are all afraid of the truth.” Friedrich Nietzsche Shkruan: Eranda Bokshi…

Ditar/10 Qershor

Imagjino një jetë të lumtur, një shoqëri të lumtur, një botë të lumtur… gjithcka që ekziston e lumtur dhe për fund një vdekje e lumtur, duke qeshur. Mendoi njerëzit vetëm duke qeshur, duke u gëzuar, duke thirrur e bërtitur nga lumturia e ngazëllimi për jetën. Tash imagjino po këta njerëz,…

Bllokimi emocional: Çfarë është dhe si ta tejkalojmë?

Autore: Azahara MirandaPërktheu: Ardian Batusha A jeni ndier ndonjëherë nervoz për ndonjë problem të caktuar dhe nuk keni mundur të veproni? Fjalët spo ju dalin nga goja? Ndiheni i paralizuar? A jeni ndier ndonjëherë sikur nuk po mundeni të tejkaloni një situatë të caktuar në jetën tuaj? Sikur të ishit…

Bota e aparencave në teatër

Bota e aparencave në teatër Autor: Muhamedin Kullashi Kritika e Platonit mbi artit mimetik (imitues) në përgjithësi, dhe e teatrit, në veçanti, ka ushtruar ndikim te teoritë mbi teatrin, jo vetëm në antikititetin greko-romak e mesjetë, por edhe më tutje, në modernitet, ndonëse ka pësuar transformime të theksuara brenda rrymave…

Andaj Rrebelohem

Andaj Rrebelohem – Poezi nga Lum Gashi Andaj rrebelohem Deri kur detrat e tërbuar q’i lundroj t’jenë t’qetë Dhe ndaj diellit që nuk ngroh por djeg Andaj rrebelohem Kur ajo dritë më shumë se sa që ndrit, qorron Apo kur terri pa yje qiejt e kthjellët na i mbulon Andaj…

Fredi – poeti që trishtohej nga stinët

Fredi – poeti që trishtohej nga stinët Nuhi SADIKU Një gjë duhet të pajtohemi të gjithë: Frederik Rreshpja, nëse nuk është poeti më i madh, është poeti më autentik i poezisë shqipe. Me të ndodhi revolucion i madh në ligjërimin poetik brenda poezisë, duke i lënë jashtë reaktantët jopoetikë që…

Navigate