July 2019

6 Posts Back Home
Showing all posts made in the month of July 2019.

FILOFOBIA: FRIKA NGA DASHURIA

Shkruan: Aelsie DivinagraciaPërktheu: Ardian Batusha Shumica e njerëzve kanë nevojë për dikë që ta ndajnë jetën dhe ti ofrojnë njëri tjetrit dashuri dhe në përgjithësi ti ndajnë emocionet sëbashku. Megjithatë, ka disa nga ne, të cilët jo vetëm që ndihen të frikësuar të ofrojnë dashuri apo të bien në dashuri,…

EPIKURI: ARTI I LUMTURISË

Autor: Daniel KleinPërktheu: Ardian Batusha Në Athinën e shekullin 3 p.e.s, vetëdija kishte arritur nivele të panjohura më parë. Mendjet athinase ishin pushtuar nga pyetje si: Cila është natyra e kozmosit? Çfarë është reale(e vërtetë)? Cila është pozita e njeriut në kozmos? Çfarë është një jetë e mirë? Çfarë është…

Natyra e regjimeve komuniste

Natyra e regjimeve komuniste Autor: Muhamedin Kullashi (Pjesë nga kumtesa « Imazhet e trupit në regjimet komuniste » e prezentuar në Konferencën kombëtare “Trupat në komunizëm dhe paskomunizëm”, në Fakultetin e shkencave sociale, në Tiranë me 26 tetor 2018) […] Ndryshe nga interpretimet që e definojnë totalitarizmin, në versionin komunist…

Navigate