July 2019

3 Posts Back Home
Showing all posts made in the month of July 2019.

Ernesto Sabato- ARTI DHE SHOQËRIA

Ernesto Sabato- ARTI DHE SHOQËRIA (Esse) Përktheu nga origjinali Edlira Hoxholli dhe Bashkim Shehu Është fatalitet që arti të jetë i lidhur në ndonjëfarë mënyre me shoqërinë, sepse arti bëhet duke u nisur nga njeriu, ndërsa njeriu (edhe nëse është gjeni) nuk është i izoluar: ai jeton, mendon dhe ndjen…

Danilo Kish: Një varr për Boris Davidoviçin

Studim mbi veprën “Një varr për Boris Davidoviçin” nga Danilo Kish Autor: Veron Dobroshi Danilo Kish lindi më 1935 në Suboticë dhe është një nga shkrimtarët më të shquar të letërsisë jugosllave dhe letërsisë ballkanike në përgjithësi. Ka shkruar romane, tregime, ese në gjuhën serbokroate. Fëmijëria e këtij autori lidhet…

Navigate