September 2019

5 Posts Back Home
Showing all posts made in the month of September 2019.

Në kërkim të saj

Në kërkim të saj Autor: Gerald Ramaj Në këtë më të cektën buzë të bregut e mbi të butën rërë të lagur nga më fisniket valë të detit Ku mblidhen më të shenjtat kujtime të strukura nën guaskat kristalore E më mortoret copëza të një anije me marinarë të dikurshëm Që…

Franz Kafka: Absurditeti i fatit njerëzor

ABSURDITETI I FATIT NJERËZOR Analizë e romanit “Procesi” të Franc KafkësShkruan: Veron Dobroshi Mbyllja e rrugëve dhe horizonti i zi, ku në mes qëndron njeriu në skutat e fshehta të mosveprimit dhe të nënshtrimit politik e social, është po aq tmerrues sa edhe e pakuptimtë, për jetën e atij, të…

Ditar/16 Shtator

Njeriu njeh kaq shumë gjëra jashtë tij. Objektet rreth tij, njerëzit tjerë, aq informata të llojllojshme të cilat i janë grumbulluar pa kujdes në mendje. Por, paradoksi i ekzistencës njerëzore do të përsëritet aq shpesh, aq dhembshëm, aq shumë herë, tek aq shumë njerëz: ai mund ta kalojë të tërë…

Kumt i një të ardhmeje të vonuar

KUMT I NJË TË ARDHMEJE TË VONUAR (Analizë mbi poezinë dhe tingullin e Jericho-së)Shkruan: Nuhi Sadiku Akti më i lartë i lirisë është refuzimi. Vetëm aty ku lind ndjenja e refuzimit, ka liri. Por, thirrja për liri, në një realitet të turbullt, mund të na mbërrijë në vesh nëpërmjet formave…

Navigate