October 2019

6 Posts Back Home
Showing all posts made in the month of October 2019.

Poezi nga Albert Camus

Nga Albert Camus E dashura ime,në mes të urrejtjeszbulova brenda vetes njëdashuri të pathyeshme. Mes lotëve zbulova brenda vetes një buzëqeshje të pathyeshme.Mes kaosit zbulova brenda vetes një qetësi të pathyeshme.Në mes të dimrit kam kuptuar, më në fund, se brenda vetes kam një behar të pathyeshëm.Dhe kjo më bën të…

SOPHIA 2

*Ftesë për lexim: Revista filozofiko-letrare “Sophia”  (revistën mund ta shkarkoni në fund të faqes)              Pas shumë përpjekjesh, më në fund u kompletua edhe numri i dytë i revistës filozofiko-letrare ‘Sophia’. Kësaj radhe në bashkëpunim edhe me kryeredaktorin e ri të revistës, filozofin Besnik Domi, kemi vendosur që këtë numër ta…

Franz Kafka: Qasje ekzistenciale mbi veprën “Procesi”

Përktheu: Besnik Domi Ky shkrim është vazhdim i shkrimit të publikuar disa ditë më parë. Pjesën e parë mund ta lexoni këtu: http://www.virtualsophists.org/letersi/franz-kafka-psikanaliza-e-procesit/ PJESA E DYTË : Teatraliteti i Procesit Kur Kafka është në moshën 28 vjeçare, në Pragë mbërrin një teatër endacak çifut i udhëhequr nga aktori Lovi. Kafka…

Bir i cilit At’ jam unë…

Bir i cilit At’ jam unë…Autor: Gerald Ramaj Bir i cilit At’ jam unë në këtë horizont malor?I cilës nënë në detin e furishëm?Përse bariu kthehet çdo mbrëmje duke numëruar bagëtitë e tijDhe fati i grabitqarit është mallkimi i perëndisë për mundimtarët?Kur nga ky ballkon shoh vajza me vello të…

Leonard Cohen-Kur

Kur heshtja duket aq e zhurmshmedhe ti ndjen se vetëm jeki besim dhe kthehu tek unëtë premtoj aty më ke. Kur maja të duket e lartëdhe zbritja është i vetmi kthimzgjati duart dhe thirrmëpër ty jam gjer në amëshim. Kur dyert janë mbyllurdhe ti ndjen trishtimunë do të të kthej…

Navigate