November 2019

5 Posts Back Home
Showing all posts made in the month of November 2019.

Reflektime nga ditari i Albert Camus

Pjesë nga ditarët sekret të Albert Camus (Albert Camus: Tagebücher 1935-1951, Tagebücher 1951-1959):Përzgjodhi dhe përktheu: Butrint Haxhaj “Vështirësitë e vetmisë janë rraskapitëse për t’u trajtuar.” “Liria është e drejta për të mos gënjyer.” “Është fatkeqësia ime dhe ndëshkimi im që të mos e shijoj atë që kam.” “Përse unë jam…

Mendimi edukativ i Rusosë

Mendimi edukativ i Rusosë (Jean-Jacques Rousseau 1712-1778) Përzgjodhi, përktheu dhe përshtati: Besnik Domi Shkollat nuk kishin pushuar asnjëherë të ishin burgjet e rinisë së robëruar. Të mbyllur në oborre të ngushta, në konvikte të mjera, në klasa të errëta, të mbajtur vazhdimisht nën kontroll, duke iu nënshtruar një disipline të…

Emanuel Lévinas: Ajo ka!

Kjo ese është marrë nga : Emanuel Lévinas “ETIKA DHE PAFUNDSIA (Dialogje me Philippe Nemo) Pejë: Dugagjini, 2003, 69-75. Përkthyer nga: Muhamedin Kullashi Ajo “ka” Nemo: Ju keni qenë së pari historian i filozofisë, apo analist i filozofëve të tjerë, pasiqë ju keni botuar artikuj e vepra mbi Husserl-in dhe Heideggeri-in.…

Navigate