May 2020

7 Posts Back Home
Showing all posts made in the month of May 2020.

Kjo është poezi e ndaluar

Kjo është poezi e ndaluar Dhe nuk ka si të jetë ndryshe kurështë shkruar në një çast delikattë mbushur plot qelb nga kupa e jetës.Mbi sfondin e arsyes së fshehtë e të frikshmeqë derdhet nga malli për flokun e dikujtdhe dridhet nga frika e zvetënimit.Kjo poezi është e ndaluardhe nuk…

Stërkeqja epokale: Lindja e sistemit kapitalist nga gjiri i idealeve më të thella religjioze

STËRKEQJA EPOKALE : LINDJA E SISTEMIT MË MATERIALIST TË HISTORISË NGA GJIRI I IDEALEVE MË TË THELLA RELIGJIOZE( Një lexim i veprës së Maks Veberit “Etika protestane dhe shpirti i kapitalizmit”)Shkruan: Besnik Domi Në trajtimet e problematikës sociale shpeshherë në historinë e mendimit filozofik e sociologjik ka mbisunduar shpjegimi njëfaktorësh…

Poezi nga Jim Morrison

Këtu mund të lexoni 3 poezi nga Jim Morrison, me përkthim të Veron Dobroshi.VETËM DUKE MENDUAR PËR TY Duke shikuar dallgët rrokullisur në oqeanin blu Me një buzëqeshje në fytyrën time vetëm duke menduar për ty Kujtimet e ëmbla, momentet e ëmbla që kemi ndarë Më përkëdhelin si fllad i…

Navigate