September 2020

5 Posts Back Home
Showing all posts made in the month of September 2020.

Feniks

S’do të ketë më dhimbjeDhimbjen do ta zhdukimVetëm pasi të ndërtojmë Parajsën tonë në FerrZaten cdo dhimbje ka kundërefektin e saj, cdo dhimbje ka feniksin e vetPor, depresionit konstant si do t’ia bëjmë, e dashur?Po eci mbi fushën me trëndafila, por këmbët më janë gjakosur nga gjembat.Ah, as grusht, as…

Joe Dassin: Nëse nuk do të ekzistoje

“Nëse nuk do të ekzistoje”Interpretuar nga: Joe DassinTeksti nga: Pierre DelanoëShqipëroi: Bujar MeholliNëse nuk do të ekzistoje ti,thuamë, përse duhet të ekzistoja unë?Për t’u sorollatur nëpër botë, pa ty?Do të isha i pashpresë,përdëllim s’do të gjeja kundnëse nuk do të ekzistoje ti,do të orvetasha ta trilloj dashurinësi një piktor që…

Charles Aznavour: Lamtumirë nënë

“Lamtumirë nënë” nga Charles AznavourShqipëroi: Bujar MeholliTashmë të gjithë janë këtu,dashuria e nënës i thirri,ajo po u lë shëndenë… Më në fund ia behën të gjithënga secili vend,nga më i vjetri te më i riutë gjithë tok rreth nënës. Çiliminjtë lozinaty në fund të dhomës”Shttt, mos bëni zhurmë”,vëmendja e fundit…

Norbert Elias: Shoqëria apo individi?

Shoqëria apo individi? (Analizë dhe vështrim kritik për librin e Norbert Elias: “Shoqëria e individëve”)Shkruan: Besnik Domi (Ky shkrim u përkthye nga gjuha angleze)Përktheu: Nuhi Sadiku HYRJE Në këtë libër sociologu gjerman Norbert Elias do të paraqesë si çështje qendrore të studimit të tij lidhjet esenciale në mes njeriut i…

Navigate