December 2020

4 Posts Back Home
Showing all posts made in the month of December 2020.

Kërkoja veten

Poezi nga Velimir Khlebnikov (1885-1922)*Shqipëroi: Dritëro Agolli Kërkoja veten I ri, i vetëm mes natës shurdhe,Mbuluar me flokëTë dendura,Të gjata deri në tokë.Rreth meje-natë.Dhe fillikat, i turbullt në ëndërrime,Kërkoja shokë,Kërkoja veten time.I dogja flokët në kokë,Derdha tok me unazat zheletDhe veten time dogja,I dogja fushat, arat dhe pemët,Një qeshje më…

Poezia kanadeze

Poezia kanadeze Shkruan: Vangjush Ziko Në epokën tonë të komunikimit global elektronik, poezia botërore, ku më shumë dhe ku më pak, është e lidhur me ecurinë e artit poetik, në përgjithësi, me ecurinë e tij bashkëkohore. Poezia kanadeze, për vetë specifikën e krijuesve të saj me origjina dhe tradita të…

Navigate