January 2021

9 Posts Back Home
Showing all posts made in the month of January 2021.

Federico Garcia Lorca: Kitara

FEDERICO GARCÍA LORCAKITARANis vaji i kitarës.Thyhen kupat e agimit.Nis vaji i kitarës.Është e padobishme ta heshtësh.Është e pamundur ta ndalësh.Qan mërzitshëmsikur qan uji,sikur qan erapërmbi dëborë.Është e pamundur ta heshtësh.Qan për gjëra të largëta.Për rërën e të nxehtit Jugqë kërkon kamelie të bardha.Qan shigjetën pa nishan,mbrëmjen pa agdhe të parin…

Bob Dylan: Kohë e gjatë ka kaluar

Poezi nga: Bob DylanShqipëroi: Bujar MeholliKohë e gjatë ka kaluarPrindërit më rritën me shumë butësi,isha biri i vetëm i tyre,në rini koka m’u turbulluadhe braktisa shtëpinë timekur mbusha trembëdhjetë pranvera.Oh, kohë e gjatë ka kaluardhe vazhdon e kalon, koha nuk ndalet…Në perëndim të Teksasitnëpër gjithë ato fusha u endame përpjekjet…

Poezi nga Richard Brautigan

POEZI NGA RICHARD BRAUTIGAN (Poet amerikan)Përktheu: Veron Dobroshi PRITJA Duket sikur kanë kaluar vitePara se ta marr buqetën e puthjeveNga gojë e sajDhe t’i vendos atoNë një vazo ngjyrë agimiNë zemrën timePorPritja ia vlejti.SepseUnëIsha i dashuruar NGJYRA SI FILLIMHarroje dashurinëUne dua të vdesNë flokët e tu të verdhë ROMEO DHE…

INJORANCA- Poezi nga Philip Larkin

POEZI NGA PHILIP LARKIN (Poet anglez)Përktheu: Veron Dobroshi INJORANCA E çuditshme të mos dish asgjë, të mos jesh kurrë i sigurtPër atë që është e vërtetë, e drejtë apo reale,Por detyruar të kualifikohem ose kështu ndjehem,Ose thjesht duket kështu:Dikush duhet ta dijë. E çuditshme të jesh injorant për mënyrën se…

Navigate