Biblioteka e Qendrës për Filozofi dhe Art

A

Adorno, Theodor – Teoria e gjysëmanafalbetizmit (Përktheu: Arbër Celiku)

Akuin, Thoma – Mbi njeriun (Përktheu: Enida Rusi)

Annas, JuliaPLATONI  (Përktheu: Eduard Sulo)

Arendt, Hannah – Tetë ese në mendimin politik ( Përktheu: Krenar Hadëri)

ARISTOTELI – Kategoritë (Përktheu: Murteza Luzha-RILINDJA)

ARISTOTLE – The Nicomachean Ethics (Përktheu në anglisht: Harirs Rackhman)

Aurelio, Marco – MEDITIMET (Përktheu: Alda Mukli)

Ayer, A.J – Gjuha e vërteta dhe logjika (Përktheu: Enkelejd Musabelliu)

B

Bacon, Francis – Atlantida e Re (Përktheu: Sulejman Drini-RILINDJA)

Bacon, Francis – The new organon

Baier, Annette – A progress of Sentiments: Reflections on Hume’s Treatise

Balzak, Honore – Pjereta (Përktheu: Klio Evangjeli)

Balzak, Honore – Novela (Përktheu: Grup përkthyesish)

Balzak, Honore – At’ Gorioi (Përktheu: Valbona Veliu)

Bauman, Zygmund – Moderniteti dhe holokausti (Përktheu: Enis Sulstarova)

Beauvoir, Simone – Seksi i dytë (Përktheu: Nasi Lera)

Bernhard, Thomas – Gathering Evidence (Përktheu në anglisht: David McLintock

Berkeley, George – Traktat mbi parimet e njohjes njerëzore (Përktheu: Nestor Nepravishta)

Berkeley, George – Three dialogues between Hylas and Philonus

Boske, Alan – Poezi (Përktheu: Ismail Kadare & Besnik Mustafaj)

Bodler, Sharl – Lulet e së keqes (Përktheu: Dritan Thomollari)

Bol, Hajnrih – Nderi i humbur i Katerina Blumit (Përktheu: Robert Shvarc)

Bon, Gustav le – Psikologjia e racave (Përktheu: Gent Ulqini)

Bulgakov, Mihail – Mjeshtri dhe Margarita (Përktheu: Lili Bare)

Bulgakov, Mihail – Zemër qeni (Përktheu: Robert Vullkani)

Bukowski, Chalres – Zonja Vdekje (Përktheu: Dajana Baca)

C

Calinescu, Matei – Pesë fytyrat e modernitetit (Përktheu: Gëzim QVNDRO)

Camus, Albert – I huaji (Përktheu: Rajmonda Vucini)

Camus, Albert – Rënia (Përktheu: Urim Nerguti)

Camus, Albert – The myth of Sisyphus (Përktheu në anglisht: Justin O’Brien)

Camus, Albert – Miti i Sizifit (Përktheu: Petrit Sinani)

Camus, Albert – Murtaja

Camus, Albert – Gojëkycurit & Renegati (Përktheu: Luan Canaj)

Camus, Albert – Kaligula (Përktheu: Ilia Lëngu)

Cehov, Anton – Drama: Xhaxha Vanja &Tri motrat (Përktheu: Andrea Malo)

Cehov, Anton – Plays (Përktheu në anglisht: Elisaveta Fen)

Cehov, Anton – Ariadna (Përktheu: Artian Guskiqi)

Cehov, Anton – Jeta ime (Përktheu: Nasho Jorgaqi&Mërkur Alimerko)

Clarke, Arthur – 2010: Odyssey two

Clayer, Nathalie – Në fillimet e nacionalizmit shqiptar

Coelho, Paulo – Pelegrini i Kompostelës (Përktheu: Nonda Varfi)

Coelho, Paulo – Djalli dhe zonjusha Prym (Përktheu: Nonda Varfi)

Copleston, Frederick – A history of Philosophy: Modern Philosophy

D

Dawkins, Richard – The God Delusion

Descartes, Rene – Meditations on first philosophy

Descartes, Rene – Përsiatje Metafizike (Përktheu: Ymer Jaka)

Deweey, John – Shkolla dhe shoqëria (Përktheu: Akil Bubesi)

Dickens, Charles – Hard times

Dida, Ali – Filozofia Empiriste dhe Racionaliste e kohës së re – RILINDJA

Domi, Besnik – Jetë e pajetuar

Dostoevsky, Fyodor – Idioti (Përktheu: Jorgji Doksani)

Dostoevsky, Fyodor – Shënime nga shtëpia e të vdekurve (Përktheu: Jorgji Doksani)

Dostoevsky, Fyodor – Njerëz të varfër & Endrra e Xhaxhait (Përktheu: Jorgji Doksani)

Dostoevsky, Fyodor – NOVELA (Përktheu: Jorgji Doksani)

Dostoevsky, Fyodor – Adoleshenti (Përktheu: Jorgji Doksani)

Dostoevsky, Fyodor – Krim dhe Ndëshkim (Përktheu: Jorgji Doksani)

Dostoevsky, Fyodor – Kumarxhiu & I martuar i përjetshëm (Përktheu: Jorgji Doksani)

Durant, Will – The Story of Philosophy – letërnjoftim)

Dyras, Margerit – Dashnori (Përktheu: Nasi Lera)

Dyrkem, Emil – Rregulla e metodës sociologjike

E

Eco, Umberto – Emri i trëndafilit (Përktheu: Donika Omari)

Eco, Umberto – Gjashtë udhëtime nëpër pyje narrative – Cikël ligjeratash (Përktheu: Bujar Hoxha)

Eco, Umberto – Në cka beson ai që nuk beson (Përktheu: Arbër Celiku)

Eliot, T.S – On poetry and Poets

EPICTETUS – The Art of Living (Mund të lexohet vetëm brenda qendrës)

EPICURUS – The art of Happiness (Mund të lexohet vetëm në qendër)

Esenin, Sergei – 100 Lirika (Përktheu: Vangjush Ziko)

Esenin, Sergei – Pugacovi (Përktheu: Fasli Haliti)

Esenin, Sergei – Lirika


F

Frankl, Viktor – Doctor and the soul

Freud, Sigmund – Three essays on the theory of sexuality

Freud, Anna – The Ego and the mechanisms of defense

Freud, Sigmund – Psikoanaliza e histerisë dhe ankthit (Përktheu: Qemal Velija)

Faulkner, William – Këlthitja dhe mllefi (Përktheu: Abdullah Karjagdiu)

Foucault, Michel – Nietzsche, Gjenaologjia, Historia (Përktheu: Alment Muho)

Foucault, Michel – Disiplinë dhe ndëshkim (Përktheu: Orgest Azizi)

Fojhtvagner, Lion – Rruga e mundimshme drejt njohjes (Përktheu: Robert Shvarc)

Fromm, Erich – Psikanaliza, seksi dhe karakteri (Përktheu: Vullnet Muco)

Fromm, Erich – Misioni i Zigmund Frojdit (Përktheu: Fatmir Dibra)

Fromm, Erich – Shoqëria e shëndoshë (Përktheu: Myfit Mushi)

Fromm, Erich – Gjuha e harruar (Përktheu: Kujtim Ymeri)

Fromm, Erich – Arratisje nga liria (Përktheu: Gjergj Sinani)

Fromm, Erich – Njeriu për veten (Përktheu: Myfit Mushi)

Fromm, Erich – Arti i të dashuruarit (Përktheu: Vullnet Muco)


G

Gallie, W.B -Filozofëe e luftës dhe paqes: Kant, Klausevic, Marks, Engels dhe Tostoi (Përktheu: Mimoza Gjika)

Gardier, Patrick – KIERKEGAARD (Përktheu: Elton Tahillari)

Garodi, Rozhe – Mendimi i Hegelit

Gërliq, Danko – ESTETIKA: Historia e problemeve filozofike 

Gorki, Maksim – Vepra të zgjedhura 2

Gorki, Maksim – Vepra të zgjedhura 3

Gorki, Maksim – Adoleshenti (Përktheu: Thoma Note)

Grameno, Mihal – Vepra IIGrene, Majorie – ARISTOTELI (Përktheu: Celo Hoxha)

Greene, Graham – Pushteti dhe lavdia (Përktheu: Nasi Lera)

Grotius, Hugo – Deti i lirë dhe Prolegomena e mbi të drejtën e luftës dhe paqes (Përktheu: Krenar Hajdëri)

Grup autorësh – Parasokratikët (Zgjodhi dhe përktheu: Anton Papleka)

Grup autorësh – Essays on Aristotle’s Ethics; Berkeley University

Grup autorësh – Beyond addiction; How science and kindness help people change

Grup autorësh – Teoria Sociologjike

Grup autorësh – The Cambridge Companion to David Hume

Grup autorësh – The cynic philosophers from Diogenes to Julian

Grup autorësh – British Philosophy and the Age of Enlightenment

Grup auotrësh – Contemporary debates in Social Philosophy

Grup autorësh – The Routledge Companin to Ethics

Grup autorësh – The Oxford Handbook of Philosophy and Literature

Grup autorësh – The Routledge Companion to Aesthetics

Grup autorësh – The Routledge Companion to Eighteenth Century Philosophy

Grup autorësh – Radical democracy

Grup autorësh – Philosophy of Science, Logic and Mathematics in the 20-th Century

Grup autorësh – The Age of German Idealism (Routledge History of Philosophy)

Gombrich, E.H – The Story of Art

Gogol, Nikollai – Tregimet e Peterburgut (Përktheu: Mitrush Kuteli)

Gogol, Nikollai – Frymë të Vdekura (Përktheu: Mitrush Kuteli)

Gogol, Nikollai – Dead Souls (Përktheu në anglisht: Isabel Hapgood)

Gorki, Maksi – Nëna (Përktheu: RILINDJA)

Gide, Andre – The immoralist (Përktheu në anglisht: David Watson)

Gëte, Johan – Kënga e udhëtarit në shtrëngatë – Poezi (Përktheu: Perikli Jorgoni)

Gutman, Amy – Identity in democracy

Guthrie, W.K.C – The Greek Philosophers from Thales to Aristotle

Guthrie, W.K.C – Plato: the man and his dialogues of earlier period

Guthrie, W.K.C – Aristotle: An encounter

H

Hajne, Henrik – LIRIKIA (Përktheu: Lasgush Poradeci)

Hannah, Arendt – Gjendja njerëzore (Përktheu: Stavri Pone)

Heidegger, Martin – Leksione dhe konferenca (Përktheu: Dritan Thomollari & Urim Nerguti)

Hemingway, Ernest – Kopshti i Edenit (Përktheu: Juliana Kurti)

Hemingway, Ernest – Për kë bien këmbanat (Përktheu: Sulejman Drini-RILINDJA)

Hemingway, Ernest – Plaku dhe Deti (Përktheu: Vedat Kokona)

Hemingway, Ernest – Lamtumirë armë (Përktheu: Vedat Kokona)

Hemingway, Ernest – Tregimet e Nik Adamsit (Përktheu: Sazan Gjomena)

Hemingway, Ernest – The snows of Kilimanjaro

Hemingway, Ernest – The sun also rises

Hemingway, Ernest – Letters 1907-1922

Hemingway, Ernest – Winner take nothing

Hesse, Herman – Ujku i Stepës (Përktheu: Arbër Celiku)

Hesse, Herman – Sidarta (Përktheu: Nikolla Pire)

Hobhaus, Leonard – Liberalizmi (Përktheu: Gjergj Peci)

Hobbes, Thomas – Leviatani (Përktheu: Agim Popa)

Hoffmeister, Adolf – Loja e mbrëmjeve, Bisedë me James Joyce (Përktheu: Krenar Zejno)

Holzhey, Helmut – Historical dictionary of Kant and Kantianism

Horney, Karen – The neurotic personality of our time

Horkheimer, Max – Kritika e arsyes instrumentale (Përktheu: Gaqo Karakashi)

Hume, David – A treatise of human nature

Hume, David – An enquiry concerning human understanding

Hume, David – Dialogues Concerning Natural Religion

Hume, David – Selected essays

Hume, David – Traktat për pasionet (Përktheu: Albana Sala)

Huxley, Aldous – Psychedelics

Huxley, Aldous – The doors of perception

Hygo, Viktor – Dita e fundit e një të dënuari (Përktheu: Migena Elezi)

J

Jung, Carl Gustav – The development of personality: Papers on child psychology, education and related subjects

Jung, Carl Gustav – Mbi letërsinë dhe artet (Përktheu: Myfit Mushi)

Joyce, James – A portrait of the artist as a young man (Mund të lexohet vetëm në qendër)

Joyce, James – Uliksi (Përktheu: Idlir Azizi)

Just, Peter & Monaghan John – Social&Cultural Anthropology

K

Kadare, Ismail – Eskili ky humbës i madh

Kadare, Ismail – Kush e solli Doruntinën

Kadare, Ismail – Pallati i ëndrrave

Kadare, Isami – Gjenerali i ushtrisë së vdekur

Kafka, Franz – Procesi (Përktheu: Gjergj Vlashi)

Kafka, Franz – Kështjella (Përktheu: Vehap Shita-RILINDJA)

Kant, Immanuel – Kritika e mendjes së kulluar (Përktheu: Ekrem Murtezai)

Kant, Immanuel – Kritika e gjykimit (Përktheu: Dritan Thomollari)

Kant, Immanuel – Mbi të bukurën dhe të madhërishmen (Përktheu: Murteza Luzha-RILINDJA)

Kant, Immanuel – Forma dhe parimet (Përktheu: Ajsela Koka)

Kant, Immanuel – Ese në filozofinë historike dhe politike (Përktheu: Gaqo Karakashi)

Kant, Immanuel – Drejt paqes së përhershme (Përktheu: Vladimir Bako)

Kavasis, Kostandin – POEZI (Përktheu: Perikli Jorgoni & Rudolf Marku)

Khajam, Omar – Rubairat (Përktheu: Fan Noli)

Kicmari, Sabri – Hyrje ne diplomaci

Kierkegaard, Soren – Koncepti i ankthit (Përktheu: Zhak Pilika)

Kierkegaard, Soeren – Frikë dhe drithërimë (Përktheu: Bashkim Shehu)

Kierkegaard, Soeren – Diary of a seducer

Kish, Danilo – Varreza për Boris Davidovicin

Kolakowski, Lezek – FEJA: Nëse nuk ka Zot (Përktheu: Bashkim Shehu)

Kongoli, Fatos – I Humburi

Kullashi, Muhamedin – Pushteti dhe dija te Michel Foucault

Kundera, Milan – The Joke (Përktheu në anglisht: Michael Henry Heim)


L

Landesman, Charles – An introduction to Epistemology

Lermontov, Mihail – Një hero i kohës sonë (Përktheu: Kujtim Ymeri)

Lermontov, Mihail – Lirika

Limantis, Nectarios – German idealism and the problem of knowledge

Link, Kelly – Pretty monsters

Locke, John – An essay concerning human understanding

Locke, John – Traktat i dytë për qeverisjen (Përktheu: Aleko Minga)

London, Jack – White fang and the call of the wild

Ludwig, Ralf – Interpretim mbi veprën e Immanuel Kant “Kritika e arsyes së pastër” (Përktheu: Valentina Kazanxhi)

Lukac, Gjergj – Ese mbi letërsinë (Përktheu: Vehap Shita-RILINDJA)

Llavrenjev, Boris – I dyzetenjëti (Përktheu: Vullnet Muco)

M

Mackenzie, John – An introduction to Social Philosophy

Marashi, Ardian – Albert Camus: Njeriu, mendimtari, artisti

Makiaveli, Nikolo – PRINCI (Përktheu: Arian Lleshi)

Marko, Petro – Lejania

Marko, Petro – Retë dhe gurët (Intervistë me vetveten)

Martin, Andy – Sartre vs Camus (Libri është në gjuhën angleze)

Mc Luhan, Marshall – Understanding media

Merrill, Kenneth – Historical dictionary of Hume’s Philosophy

Merxhani, Branko – VEPRA

Miller, Henry – Ditë të qeta në Klishi (Përktheu: Elvana Zaimi)

Migjeni – Vepra I

Migjeni – Vepra II

Mishima, Jukio – Kinkakuxhi (Përktheu: Betim Muco)

Mill, John Stuart – UTILITARIANISM

MONTESQUIEU – Mbi frymën e ligjeve (Përktheu: Krenar Hajdëri)

Mopasan, Gi – Trashëgimi (Përktheu: Donika Omari)

Moravia, Alberto – Gruaja leopard (Përktheu: Edvin Cami)

Murakami, Haruki – Pylli norvegjez (Përktheu: Etta Klosi)

N

Nabokov, Vladimir – Lolita (Përktheu: Betim Muco)

Nietzsche, Friedrich – Perëndimi i Idhujve (Shqipëroi: Taulant Hatia)

Nietzsche, Friedrich – Gjenaologjia e Moralit (Përktheu: Armand Dedja & Astrit Cani)

Nietzsche, Friedrich – Kështu foli Zarathustra (Përktheu: Lluka Qafoku & Perikli Jorgoni)

Nietzsche, Friedrich – Vullneti për Pushtet (Shqipëroi: Gazmend Bakiu)

Nietzsche, Friedrich – Përtej së Mirës dhe së Keqes (Përktheu: Clirim Mukli)

Nietzsche, Friedrich – Lindja e Tragjedisë (Përktheu: Jorgji Doksani)

Nietzsche, Friedrich – Shndërrimi i të gjitha vlerave (Përktheu: Taulant Hatia)

Nietzsche, Friedrich – Njerëzor tepër njerëzor (Përktheu: Taulant Hatia)

Nietzsche, Friedrich – Ecce Homo (Përktheu: Taulant Hatia)

Nietzsche, Friedrich – Antikrishti ( Përktheu: Taulant Hatia)

Nietzsche, Friedrich – Agu i mëngjesit (Përktheu: Taulant Hatia)

Nietzsche, Friedrich – Mbi dobinë dhe dëmin e historisë për jetën (Përktheu: Vullnet Muco)

Nietzsche, Friedrich – Udhëtari dhe hija e tij (Përktheu: Taulant Hatia)

Nietzsche, Friedrich – The gay science

Nietzsche, Friedrich – Beyond good and evil

O

Orwell, George – Homage to Catalonia

Orwell, George – 1984 (Perktheu: Ramiz Kelmendi-RILINDJA)

Omari, Luan – Shteti i së drejtës

P

Pasternak, Boris – Doktor Zhivago (Përktheu: Jorgji Doksani)

Peeters, Benoit – DERRIDA: A BIOGRAPHY

Pipa, Arshi – Skicë e njëkonceptimi mbi jetën

Popper, Karl – Shoqëria e hapur dhe armiqt e saj: Magjia e Platonit (Përktheu: Sadedin Limani)

Popper, Karl – Shoqëria e hapur dhe armiqt e saj: Hegeli dhe Marksi (Përktheu: Sadedin Limani)

Popper, Karl – Mjerimi i historicizmit (Përktheu: Aleko Minga)

Popper, Karl – Për filozofinë dhe shkencën (Përktheu: Gaqo Karakashi)

Proust, Marcel – Kur dashuronte Suani (Përktheu: Edmond Tupja)

Pushkin, Aleksandër – Vajza e kapitenit (Përktheu: Redi Shehu)

Pushkin, Aleksandër – Eugjen Onjegini (Përktheu: Lasgush Poradeci)

R

Remarque, Erich Maria – Obelisku i zi (Përktheu: Robert Shvarc)

Remarque, Erich Maria – Qielli ska preferenca (Përktheu: Doriana Ndoi)

Remarque, Erich Maria – Tre shokë (Përktheu: Robert Shvarc)

Remarque, Erich Maria – Duaje të afërmin tënd (Përktheu: Sokrat Gjerasi)

Rembo, Artyr – Anija e dehur (Përktheu: Muhamed Kërveshi)

Roterdam, Erazmo – Lavdërim marrisë (Përktheu: Stathi Kostari-RILINDJA)
 
Rusell, Bertran – Një histori e filozofisë perëndimore (Filozofia katolike)

Rusell, Bertran – Një histori e filozofisë perëndimore (Filozofia moderne)

Rusell, Bertran – The Conquest of Happiness

Ruso, Zhan Zhak – Kontrata sociale (Përktheu: Lazam Koldashi)

Ruso, Zhan Zhak – Mbi origjinën dhe bazat e pabarazisë midin njerëzve (Përktheu: Nzmi Rrahmani – RILINDJA)

S

Sabato, Ernesto – Tuneli (Përktheu: Mira Meksi)

Sabato, Ernesto – Shkrimtari dhe fantazma e tij (Përktheu: Edlira Hoxholli & Bashkim Shehu)

Sacks, Oliver – Burri që e pandehu gruan për kapelë (Përktheu: Griselda Zaimi)

Sartori, Giovanni – Homo Videns: Televizioni dhe postmendimi (Përktheu: Albana Nexhipi)

Sartori, Giovanni – C’është demokracia? (Përktheu: Kujtim Ymeri)

Sartre, Jean Paul – Cështje të metodës (Përktheu: Muhamedin Kullashi;)

Sartre, Jean Paul – Mosha e Arsyes (Përktheu: Diana Culi)

Sartre, Jean Paul – Vdekja në shpirt (Përktheu: Diana Culi)

Sartre, Jean Paul – Pezull (Përktheu: Diana Culi)

Sartre, Jean Paul – Ekzistencializmi është Humanizëm (Përktheu: Artan Puto)

Sartre, Jean Paul – MURI (Përktheu: Ardian Marashi)

Sartre, Jean Paul – Situatat (Përktheu: Muhamedin Kullashi-RILINDJA)

Sartre, Jean Paul – Duar të ndyra (Përktheu: Diana Culi)

Sad, Markezi – Zhystina (Përktheu: Vladimir Bako)

Sad, Markezi – Krimet e dashurisë (Përktheu: Vladimir Bako)

Scot, Walter – Ivanhoe (Libri është në gjuhën angleze)

Scot, Walter – Rob Roi (Përktheu: Vasil Gjymshana)

Scruton, Roger – SPINOZA (Përktheu: Rubin Hoxha)

Schiler, Friedrich – Mbi edukimin estetik të njeriut në një radhë letrash (Përktheu: Eda Gjana)

SENECA – Dialogje

SENECA – Letra Lucilit

Sinani, Gjergj – Filozofia e historisë

Schopenhauer, Arthur – Bota si vullnet dhe përfaqësim (Përktheu: Dritan Thomollari &I lirjana Angoni)

Schopenhauer, Arthur – Metafizika e Dashurisë

Sollzhenicin, Aleksandër – Shtëpia e matrionës (Përktheu: Lili Bare)

SPINOZA – Traktati politik (Përktheu: Dritan Karadaku)

SPINOZA – Traktat për intelektin (Përktheu: Feride Papleka)

Steinbeck, John – Vilet e zemërimit (Përktheu: Petro Zheji)

Stiglitz, Joseph – Globalizmi dhe pakënaqësitë  e shkaktuara prej tij  (Përktheu: Adnan Kika & Ngadhnjim Bernani)

Strauss, Leo – Qyteti dhe njeriu (Përktheu: Mimoza Ahmeti)

Stroll, Avrum – Twentieth – Century Analytic Philosophy

Sh

Shakespeare, William – Macbeth (Libri është në gjuhën angleze)

Shehu, Bashkim – Vjeshta e ankthit

Shollohhov, Mikhail – Tregimet e Donit (Përktheu: Eqerem Biba)

Shollohov, Mikhail – Doni i qetë

T

Tanner, Michael – Fridrich Nietzsche: Një hyrje e shkurtër (Përktheu: Shpëtim Doda)

Taylor, Charles – Etika e autenticitetit (Përktheu: Virgjil Muci)

Todorov, Tzvetan – Fryma e iluminizmit (Përktheu: Belgzim Kamberi)

Tolstoy, Lev – Novela (Përktheu: Jorgji Doksani)

Tolstoy, Lev – Anna Karenina (Përktheu në anglisht Louise & Aylmer Maude)

Tolstoy, Lev – Vdekja e Ivan Ilichit (Përktheu: Jorgji Doksani)

Thoreau, Henry – Mosbindja civile – (Përktheu: Sonila Danaj)

Thoreau, Henry – WALDEN

Turgeniev, Ivan – Një cerdhe fisnikësh (Përktheu: Haxhi Dabulla)

U

Uci, Alfred – Dostojevski në kohën tonë

Uci, Alfred – Probleme të Esteikës

V

Velek, Rene – Teoria e letërsisë (Përktheu: RILINDJA)

Vernant, Jean Pierr – Origjina e mendimit grek (Përktheu: Venera Domi)

VOLTERI – Letrat filozofike & Filozofi i padijshëm (Përktheu: Ymer Jaka-RILINDJA)

VOLTERI – CANDIDE

VOLTERI – Traktat mbi tolerancën (Përktheu: Gjergj Sinani)

W

Warbuton, Nigel – Philosophy: The basics

Weber, Max – Etika protestane dhe shpirti i kapitalizmit (Përktheu: Gaqo Karakashi)

Wilde, Oscar – Portreti i Dorian Greit (Përktheu: Nikoleta Kalldremxhi)

Windelband, Wilhelm – A History of Philosophy

Wittgenstein, Ludwig – Hulumtime filozofike (Përktheu: Kristë Shtufi)

Y

Yalom, Irvin – Problemi Spinoza (Përktheu: Agim Doksani)

Z

Zorba, Zef – Buzë të ngrira në gaz, Poezi (Me parathënie nga Ismail Kadare)

Zweig, Stefan – Dehje nga metamorfoza apo Vajza e postës (Përktheu: Aristidh Ristani) 

Zweig, Stefan – Bota e djeshme (Përktheu: Aristidh Ristani)

Zweig, Stefan – Stendali (Përktheu: Luiza Prifti)

Zweig, Stefan – Legjenda dhe portrete (Përktheu: Jorgji Doksani)

Zweig, Stefan – Eldorado (Përktheu: Dorian Ndoi)

Zweig, Stefan – Tre mjeshtër: Balzak, Dikens, Dostojevski (Përktheu: Islam Spahiu)Navigate