Federico Garcia Lorca: Kitara

FEDERICO GARCÍA LORCAKITARANis vaji i kitarës.Thyhen kupat e agimit.Nis vaji i kitarës.Është e padobishme ta heshtësh.Është e pamundur ta ndalësh.Qan mërzitshëmsikur qan uji,sikur qan erapërmbi dëborë.Është e pamundur ta heshtësh.Qan për gjëra të largëta.Për rërën e të nxehtit Jugqë kërkon kamelie të bardha.Qan shigjetën pa nishan,mbrëmjen pa agdhe të parin…

Bob Dylan: Kohë e gjatë ka kaluar

Poezi nga: Bob DylanShqipëroi: Bujar MeholliKohë e gjatë ka kaluarPrindërit më rritën me shumë butësi,isha biri i vetëm i tyre,në rini koka m’u turbulluadhe braktisa shtëpinë timekur mbusha trembëdhjetë pranvera.Oh, kohë e gjatë ka kaluardhe vazhdon e kalon, koha nuk ndalet…Në perëndim të Teksasitnëpër gjithë ato fusha u endame përpjekjet…

Poezi nga Richard Brautigan

POEZI NGA RICHARD BRAUTIGAN (Poet amerikan)Përktheu: Veron Dobroshi PRITJA Duket sikur kanë kaluar vitePara se ta marr buqetën e puthjeveNga gojë e sajDhe t’i vendos atoNë një vazo ngjyrë agimiNë zemrën timePorPritja ia vlejti.SepseUnëIsha i dashuruar NGJYRA SI FILLIMHarroje dashurinëUne dua të vdesNë flokët e tu të verdhë ROMEO DHE…

INJORANCA- Poezi nga Philip Larkin

POEZI NGA PHILIP LARKIN (Poet anglez)Përktheu: Veron Dobroshi INJORANCA E çuditshme të mos dish asgjë, të mos jesh kurrë i sigurtPër atë që është e vërtetë, e drejtë apo reale,Por detyruar të kualifikohem ose kështu ndjehem,Ose thjesht duket kështu:Dikush duhet ta dijë. E çuditshme të jesh injorant për mënyrën se…

Kërkoja veten

Poezi nga Velimir Khlebnikov (1885-1922)*Shqipëroi: Dritëro Agolli Kërkoja veten I ri, i vetëm mes natës shurdhe,Mbuluar me flokëTë dendura,Të gjata deri në tokë.Rreth meje-natë.Dhe fillikat, i turbullt në ëndërrime,Kërkoja shokë,Kërkoja veten time.I dogja flokët në kokë,Derdha tok me unazat zheletDhe veten time dogja,I dogja fushat, arat dhe pemët,Një qeshje më…

Bob Dylan: Ki besim në vete

Bob Dylan – Ki besim në vete Shqipëroi: Bujar Meholli Ki besim në vete për t’i bërë gjërat sa më mirëashtu siç di vetëm ti.Në vete ki besim për ta bërë gjënë e duhurpa pasur nevojë pikëpyetjen ta vësh!Mos më beso fare mua për ta shfaqur bukurinëkur ajo mund të…

Feniks

S’do të ketë më dhimbjeDhimbjen do ta zhdukimVetëm pasi të ndërtojmë Parajsën tonë në FerrZaten cdo dhimbje ka kundërefektin e saj, cdo dhimbje ka feniksin e vetPor, depresionit konstant si do t’ia bëjmë, e dashur?Po eci mbi fushën me trëndafila, por këmbët më janë gjakosur nga gjembat.Ah, as grusht, as…

Joe Dassin: Nëse nuk do të ekzistoje

“Nëse nuk do të ekzistoje”Interpretuar nga: Joe DassinTeksti nga: Pierre DelanoëShqipëroi: Bujar MeholliNëse nuk do të ekzistoje ti,thuamë, përse duhet të ekzistoja unë?Për t’u sorollatur nëpër botë, pa ty?Do të isha i pashpresë,përdëllim s’do të gjeja kundnëse nuk do të ekzistoje ti,do të orvetasha ta trilloj dashurinësi një piktor që…

Charles Aznavour: Lamtumirë nënë

“Lamtumirë nënë” nga Charles AznavourShqipëroi: Bujar MeholliTashmë të gjithë janë këtu,dashuria e nënës i thirri,ajo po u lë shëndenë… Më në fund ia behën të gjithënga secili vend,nga më i vjetri te më i riutë gjithë tok rreth nënës. Çiliminjtë lozinaty në fund të dhomës”Shttt, mos bëni zhurmë”,vëmendja e fundit…