Eric Clapton – Layla

Eric Clapton – Layla
Përktheu: Bujar Meholli


Ç’do bësh kur e kapluar nga mërzia do të jesh
dhe kur askush nuk do të të pres atje tej?
Ke bërë shumë ecejake dhe je fshehur gjatë,
gjithë kjo s’është veçse krenaria jote e marrë.

Layla, më ke bërë të të bie në gjunjë,
Layla, fort e dashura ime, po të përgjërohem,
a s’do ta lehtësosh mendjen time të rënduar?

Bëra çmos që të të ngushëllojë atëherë
kur plakaruqi yt të la fare pas dore,
e porsi budalla zura sevda të madhe në ty
por ti botën time e ktheve përmbys.

Le ta bëjmë më të mirën në këtë situatë
para se përfundimisht të loz nga mendtë,
të lutem mos thuaj: “S’do të gjejmë kurrë
ndonjë mënyrë” dhe se sevdaja ime është e kotë.

Layla, më ke bërë të të bie në gjunjë,
Layla, fort e dashura ime, të përgjërohem,
a do ta lehtësosh mendjen time të rënduar?


Comments are closed.

Navigate