Festa e koktejit

Me rastin 130 vjetorit te lindjes se T.S. Eliot

Festa e koktejit nga T.S. Eliot

Ç’është ferri? Ferri jemi vetë.
Ferri është i vetëm, ndërsa tjetri arrin ta kuptoi
Thjeshtë në cep
Se nuk ke nga çfarë të ikësh,
Dhe askund të ikesh nuk ke.
Njëri[u] është gjithmonë vetëm.

/

“Festa e koktejit” (verzioni gegë)

Ç’âsht ferri? Ferri jem na vetë.
Ferri âsht i vetëm, derisa tjetri mrrin me kuptue
Thjeshtë n’cep
Se nuk ke prej çkahit me ik,
E askund me ik nuk ke.
Njeri[u] âsht gjithmonë vetun.

—Shqipëroi: Albert Bikaj ©

Comments are closed.

Navigate