“Sa të rënda ditët” nga Hermann Hesse

Sa të rënda janë ditët.
Nuk ka zjarr që mund të më ngroh,
As diell që të qesh me mua,
Gjithçka e zbrazët,
Gjithçka e ftohtë dhe mizore,
Edhe më të dashurit,
Edhe yjet e kthjellet duken shkretë,
Qëkur e kuptova, me zemër,
Se dashuria mundka të vdes.

Perktheu: Agon Sinanaj

Comments are closed.

Navigate