Si muj me ta thanë?

Poezi nga Cat Stevens – Si muj me ta thanë?

Si muj me ta thanë që t’du
T’du po nuk mundem me i gjet fjalët e duhuna për me i thanë
Prej kohesh du me ta thanë që gjithmonë për ty jam duke mendu
Gjithmonë për ty jam duke mendu, por fjalet e mia vetëm zhduken,
Vetëm zhduken
Gjithmonë përfundon në nji gja, shpirt
Dhe unë nuk mund t’i mendoj fjalët e duhura për me i thanë
Kudo që jam, vajzë, gjithmonë jam duke ec me ty
gjithmonë jam duke ec me ty, por shikoj e ti aty nuk je
me këdo që jam, unë gjithmonë, gjithmonë jam duke fol me ty
gjithmonë jam duke ec me ty, dhe më vjen keq që nuk mund t’më dëgjosh
më vjen keq që nuk mund t’më dëgjosh
Gjithmonë përfundon në nji gja, shpirt
Kur shikoj e ti aty nuk je
Du me të njoft, du me i ndje krahet e mi rreth teje
Me i ndje krahët e mi rreth teje si nji det rreth nji bregu
Dhe, përnatë e përditë lutem me shpresën që mundem me t’gjet
Se zemra s’mundet ma
Gjithmonë përfundon në nji gja, shpirt, ende bie në gjunjë
Si muj me ta thanë që t’du, t’du
por nuk mund t’i mendoj fjalët e duhura për me i thanë
Prej kohesh du me ta thanë që gjithmonë per ty jam duke mendu
Gjithmonë për ty jam duke mendu
Gjithmonë përfundon në nji gja, shpirt
Dhe une nuk mund t’i mendoj fjalët e duhura për me i thanë!

Përktheu: Veron Dobroshi​

Comments are closed.

Navigate